Acupunctuur

Acupunctuur 

Welkom bij Vruchtklaar


Ontdek de Voordelen en Werking van Acupunctuur

Bij Vruchtklaar geloven we in de kracht van acupunctuur om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te bevorderen en een gezond evenwicht te herstellen. Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeskunde die steeds populairder wordt over de hele wereld vanwege de vele voordelen die het biedt.


Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een holistische benadering van gezondheid en welzijn die gebaseerd is op het idee dat energie, ook wel bekend als "qi", door het lichaam stroomt via meridianen. Door het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten op het lichaam, kunnen blokkades in de energiestroom worden opgeheven en kan het lichaam weer in balans komen.


De Voordelen van Acupunctuur


 • Menstruatieklachten: Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn, krampen en onregelmatige menstruatiecyclus. Het kan ook helpen bij het reguleren van hormonale schommelingen die vaak gepaard gaan met menstruatieklachten.

 • PMS (premenstrueel syndroom): Veel vrouwen ervaren fysieke en emotionele symptomen voorafgaand aan hun menstruatie. Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van PMS-symptomen zoals stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, opgeblazen gevoel en gevoelige borsten.

 • Onvruchtbaarheid: Acupunctuur kan een waardevolle ondersteuning bieden bij vruchtbaarheidsproblemen. Het kan de bloedtoevoer naar de voortplantingsorganen verbeteren, de hormonale balans reguleren en de algehele vruchtbaarheid bevorderen.

 • Menopauze symptomen: Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van symptomen die gepaard gaan met de menopauze, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en slaapproblemen. Het kan ook helpen bij het bevorderen van hormonale balans tijdens deze overgangsfase.

 • Endometriose: Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking veroorzaakt door endometriose. Het kan ook helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus en het bevorderen van de algehele gezondheid van het voortplantingssysteem.

 • Pijnverlichting: Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van pijn, zowel acuut als chronisch. Het kan effectief zijn bij rugpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn en andere vormen van pijnlijke aandoeningen.

 • Stressvermindering: Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het kan de productie van endorfines stimuleren, wat resulteert in een gevoel van welzijn en kalmte.

 • Verbeterde slaap: Veel mensen ervaren slaapproblemen als gevolg van stress, angst of andere gezondheidsproblemen. Acupunctuur kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en een diepere, meer verkwikkende slaap te bevorderen.

 • Versterkt immuunsysteem: Acupunctuur kan het immuunsysteem versterken en de algehele gezondheid verbeteren. Door het stimuleren van specifieke punten op het lichaam, kan acupunctuur de weerstand tegen ziekten en infecties verhogen.

 • Hoe Werkt een Acupunctuurbehandeling?


 • Tijdens een acupunctuurbehandeling zal een ervaren acupuncturist dunne naalden op specifieke punten op je lichaam plaatsen. Deze naalden worden meestal als pijnloos ervaren en blijven gedurende een bepaalde tijd in het lichaam zitten. De behandeling is ontspannend en rustgevend, en veel mensen ervaren een gevoel van diepe ontspanning tijdens en na de behandeling.


  Maak online een afspraak bij Vruchtklaar


  Bij Vruchtklaar streef ik ernaar om je te helpen je gezondheid en welzijn te verbeteren door middel van acupunctuur. Onze ervaren acupuncturiste staat klaar om je te begeleiden op je reis naar een betere gezondheid.

  Neem vandaag nog contact met me op om een afspraak te maken of voor meer informatie over hoe acupunctuur jou kan helpen.


  In een notendop: 

  Gezond evenwicht 
  Pijnloze menstruatie 
  Eindelijk terug kunnen slapen!
  Uitgerust wakker worden

  Na jaren proberen eindelijk een positieve zwangerschapstest!