vruchtklaar-prakijk

Over het ontstaan van Vruchtklaar

Ann Jamers

De missie van Vruchtklaar

Een baby op de wereld zetten is een van de mooiste momenten in een mensenleven. Een onbeschrijfelijke ervaring! En ik, Ann Jamers maak daar graag deel van uit. Mijn missie is heel simpel:ik wil niets liever dan samen met jou en je partner aan de slag gaan om jullie vruchtbaarheid een gezonde boost te geven. Je vrucht-klaar maken als het ware. Ik geloof heel sterk in een oerenergie die je je kindje meegeeft. Door aandacht te hebben voor preconceptiezorg in de maanden voor je zwanger wilt worden, kun je je kind de juiste energie meegeven voor de rest van zijn leven.


Zodra je zwanger bent, roep ikuiteraard eerst luidkeels ‘yes!’ … om daarna alles op alles te zetten zodat je optimaal kunt genieten van je zwangerschap. Als de bevallingsdatum nadert, kun je erop rekenen dat met mijn ondersteuning alles vlotter en natuurlijker verloopt. 


Om je alle ondersteuning te verlenen die ik je hier beloof, kies ik voor een unieke aanpak. Vruchtklaar is gespecialiseerd in een bijzondere mix van testen en behandelingen die het beste uit de westerse en oosterse geneeswijzen combineren. Zo krijgt jouw kind de best mogelijke start. 

Over mij

Ann Jamers

Leraar

Vroedvrouw

Acupuncturist

Chinese kruidenleer

Preconceptie specialist

menopauze

Wie ben ik

Mijn naam is Ann Jamers, geboren in 1978, mama van 2 jongens

In 2000 rondde ik mijn opleiding voor Vroedvrouw af aan de Khlim in Hasselt. Ik begon te werken in een ziekenhuis op de kraamafdeling en zelfs spoedgevallen (dit helpt me nog steeds om vlot bloednames te doen :-).


Het kriebelde toen al om zelf bevallingen te doen en zelfstandig te werken. Dus in 2001 ben ik beginnen werken in een groepspraktijk: alles van prenatale consultaties, bevallingen, nazorgen,...


In 2006 heb ik het postgraduaat preconceptiezorg (KHK) afgerond. Dit stimuleerde me om nog meer rond fertiliteit te doen.


De Chinese gezondheidszorg kwam steeds op mijn pad dus toen gestart met een postgraduaat acupunctuur / tcm (2011 aan de Karel de grote Hogeschool).

En toen was ik natuurlijk vertrokken: bijscholingen in Chinese fytotherapie, allerhande gynaecologische bijscholingen, kinderacupunctuur,...En ik blijf nog steeds bezig om me bij te scholen.


Ik ben lid van de beroepsferatie voor acupuncturisten Eufom. 

Ik ben ook lid van de beroepsorganisatie voor vroedvrouwen Vbov. 

Tevens geef ik nascholingen acupunctuur bij Iczo en Zhong.

In het verleden heb ik les gegeven aan de basisopleiding acupunctuur bij Iczo.


Mijn praktijk is gevestigd in Laakdal, waar zowel baby's , kinderen, tieners en volwassenen behandeld worden.  

Qua hobby's hou ik veel van open water zwemmen, ijsberen (Wim Hof Methode), suppen, lezen, dansen, koken. En mijn toekomstdroom is om te leren zeilen op zee.

1000+

Patiënten behandeld

14 jaar

Praktijkervaring

6000+

Behandelingen gegeven

103,4%

Bijscholingen gedaan

De visie van Vruchtklaar

We zijn allemaal trotse bezitters van een lichaam. En als je aan kindjes denkt, dan verwacht je dat je lichaam die klus wel vanzelf klaart. Helaas draait het vaak anders uit … Je lichaam doet niet altijd wat je ervan vraagt.

Vruchtklaar geeft jou het besef dat je zelf deel uitmaakt van de oplossing!


Ik leer je opnieuw luisteren naar je lichaam en de signalen die het geeft. Beschouw je lichaam niet als vanzelfsprekend, maar verzorg het zoals het hoort.

Breng jezelf – en dus ook je voortplantingscellen – in een optimale conditie door gezond te eten, hormoonverstoorders te vermijden, je stress een halt toe te roepen, enzovoort. Deze preconceptiefase vraagt de nodige voorbereiding, maar het is een inspanning waarmee je je kind de juiste oerenergie meegeeft voor de rest van zijn leven.


Kortom: neem zelf het heft in handen en zorg ervoor dat de natuur haar werk kán doen. Bij Vruchtklaar help ik jullie daar graag bij. 

Let’s do this together!

Betekenis Vruchtklaar

Vruchtklaar heeft natuurlijk te maken met vruchtbaarheid, zwanger worden/zijn. Maar het is zoveel meer dan dat. 


Het heeft te maken met vrucht in jezelf dragen. Dat de vrucht in jezelf mag groeien, bloeien, tot volle wasdom komen. De vrucht van inspiratie, intuïtie, van volledig jezelf zijn. Dat je deze vrucht als ze klaar is naar buiten mag brengen, aan mensen laten zien, in de wereld zetten. 


Wie ben jij echt? Wie zijn je kinderen? Wat komt er voort uit jouw diepe schoot? Dit ‘vruchtklaar’ zijn geldt zowel voor vrouwen als mannen. Bij Vruchtklaar willen ik je helpen om je inzicht te geven, handvaten om de vrucht in jezelf te doen groeien. Dit met allerlei technieken.

Ik ben fan van de wijze Oosterse geneeskunde. Deze wijzen vonden het vroeger (en nu nog steeds) belangrijk om voldoende tijd te nemen voor je vruchtbaarheid. 


Vanaf je 1e menstruatie heeft je lichaam 2 jaar nodig om je menstruele cyclus en jezelf volledig in balans te brengen en klaar te zijn voor relationele contacten. Dat de verbinding/meridiaan tussen je hart en baarmoeder/ genitaliën klaar is om diepe connectie met een ander te maken zonder jezelf te verliezen. 


Om zwanger te worden namen de Oosterse wijze vrouwen en mannen ook 2 jaar de tijd om hun “body/mind/spirit” klaar te krijgen. Elk aspect is even belangrijk in het holistisch denken aangezien het elkaar telkens weer beïnvloedt. De meridianen werken niet enkel in op ons fysieke lichaam maar ook op onze gedachten, emoties, kracht, hoe we in het leven staan. 


Bij de conceptie ontstaan eerst de wondermeridianen, deze geven de basis aan ons leven. Je geeft hiermee ook meteen de ‘Jing’ mee aan je kind. Dit zorgt voor de basisenergie, kracht van je kind, de tools waarmee het zich kan ontwikkelen. Je wilt dat je kind zijn rugzakje vol basisenergie zo krachtig mogelijk is zodat het heel zijn leven hier voordeel van kan hebben. Na je geboorte maak je zelf ook nog steeds nieuwe Jing aan op een aantal manieren. Het is dus een dagdagelijkse aanmaak en verbruik van energie. Diegenen met een grote batterij aan aangeboren basisenergie blijven er dus levenslang de vruchten van plukken. 


Aangezien je de Jing meekrijgt van zowel je vader als moeder is het belangrijk dat beiden voor de conceptie aan een goede Jing-conditie werken. Tijdens de intake fertiliteit krijg je alle handvaten mee hoe jullie persoonlijk je eigen Jing kunnen verhogen (denk voeding, levensstijl, oefeningen). Door middel van acupunctuur o.a. op deze wondermeridianen (toch een fantastisch woord he wat al meegeeft waar je naartoe gaat werken) ga je de energie in je lichaam in balans brengen en de Jing verhogen. 

We krijgen heel vaak de reactie na enkele behandelingen: ik voel me nu zoveel beter, energieker, krachtiger, rustiger. Het zwanger worden is nu iets wat we rustig aan kunnen doen, niet meer hoogdringend. 

Daarom kunnen we deze Jing behandelingen ook goed toepassen in andere momenten van je leven:


 • Je hebt pas je menstruaties en het loopt allemaal niet zo vlot, soms zelfs pijnlijk
 • Je bent al geruime tijd voorbij 14 jaar (Jing werkt in cycli van 7 jaar) en je menstruatie komt niet op gang. Dit ligt soms aan een tekort van Jing. Door deze te verhogen stimuleren we je menstruele cyclus
 • Je voelt je niet krachtig, niet goed geaard, je kan geen keuzes maken in je leven
 • Je hebt al meerdere miskramen gehad (waarbij je ook een deel Jing verliest)
 • Je hebt steeds te weinig zaadcellen of teveel abnormaal gevormde zaadcellen (bij goede Jing heb je minder genetische abnormaliteiten, afwijkingen)
 • Je hebt potentieproblemen, het gevoel dat je niet genoeg “mannelijke kracht” hebt
 • Er is een verstoring tussen je vrouwelijke en mannelijke energie, de balans yin/yang ben je kwijt
 • Er zijn steeds problemen met de inplanting van je embryo of de ontwikkeling ervan verloopt niet goed
 • Je voelt je uit balans tijdens je menstruele cyclus, je energie piekt en daalt alle kanten uit net als je emoties 
 • Je wordt nooit echt verliefd, je voelt de chemie niet, je hebt nooit behoefte aan een relatie
 • Je libido is niet wat je wilt dat het is, je voelt de vonk niet, de innerlijke goesting komt veel te weinig (dit kan seksueel zijn maar ook op andere gebieden van je leven geraak je niet vooruit)
 • Je hebt het gevoel dat je na je bevalling of je borstvoedingsperiode leeg bent, al je energie is er op body/mind/spirit uit. Je hebt een aanvulling van je Jing nodig.


Ook tijdens de menopauze is de invloed van Jing van toepassing. Het vruchtbaar zijn gaat nu niet meer over zwanger worden, een baby krijgen. De vruchtbare energie gaat nu de andere kant uit, je gaat je wijsheid, ervaringen integreren en connectie maken met de wereld. Deze wordt terug groter dan je eigen gezin en je dichte netwerk/familie. Je gaat de wereld nu op een andere manier terug ontdekken. Hiervoor is het belangrijk dat je al anders met je energie omgaat vanaf 7 j voor je menopauze (hier komt die 7 weer). En dat je een krachtige maar zachte Jing hebt tijdens je menopauze. Menopauze is een transformatieperiode van 2 jaar (weer de 2 ;-). Veel vrouwen kunnen wel wat hulp gebruiken van de Chinese acupunctuur en de wondermeridianen om deze veranderingen van energie en de transformatieperiode vlot te doorlopen. 


Ook voor mannen gelden deze periode van Jing maar dan in cycli van 8 jaar. Vrouwen lopen dus altijd energetisch een beetje voor ;-)