Wat extra ondersteuning na de geboorte

Wie al een bevalling achter de rug heeft, weet dat het allerminst een lachertje is. Pijnlijke weeën, de befaamde knip, misschien wel een keizersnede … Allemaal mogelijke scenario’s die je lichaam moet trotseren om een kleine spruit op de wereld te zetten. (*) 

Wees lief voor je lijf

Het is enorm belangrijk dat je als kersverse mama goed herstelt van je bevalling. Laat je in de watten leggen en neem genoeg rust. Wees je ervan bewust dat je lichaam aan een ware hormonendans bezig is. Want je zwangerschapshormonen maken nu plaats voor de hormonen die nodig zijn na de bevalling. Voor een vlotte borstvoeding, een energiek gevoel na de geboorte, je binding met je baby, enzovoort.  

Na de geboorte kun je alle hulp gebruiken

Een keizersnede, een inleiding met hormonen, een epidurale verdoving, te veel bloedverlies … Allemaal elementen die de hormonenswitch in de war kunnen brengen of andere problemen kunnen triggeren. Je kunt daardoor verschillende klachten krijgen, zoals extreme vermoeidheid, prikkelbaarheid, of te veel of te weinig moedermelk. En dan is genieten van je nieuwe gezin niet of veel minder aan de orde.


Bij Vruchtklaar weten we dat het ook anders kan. We testen en behandelen je op een aangepaste en evenwichtige manier, zodat je zo snel mogelijk op een rozere wolk belandt.

Extra aandacht voor je baby

Bevallen is een hele beproeving. Maar niet alleen voor jou als mama. Ook je baby legt een zwaar parcours af. De manier waarop je zwangerschap en bevalling verlopen, heeft vaak gevolgen voor je kleine spruit in zijn of haar eerste levensjaar.


Huilt je kindje veel, steken krampjes de kop op, of komt hij of zij niet aan slapen toe? Elk signaal kan gekaderd worden in een groter geheel.


Bij Vruchtklaar helpen we jou om de signalen van je kindje te vertalen binnen een brede context, en bieden we jou vervolgens de juiste behandelingen aan. Zo worden wij de stem van je kind. Je kunt bij ons terecht voor behandelingen tot de leeftijd van 3 jaar.


(*) Nog even wat wijsheid van moeders: het klopt wat ze zeggen, zodra je baby in je armen ligt, ben je de pijn zo vergeten. 

Wil je wat extra ondersteuning na de bevalling voor jezelf en/of voor je baby? Neem dan gerust contact op met Vruchtklaar.