Bewust gezond zwanger worden

Niets lijkt zo simpel als zwanger worden … Zaadcel + eicel = baby. Op die manier onthouden we het uit de biologieles. Zo klaar als een klontje! Toch?

Maar wil je je zwangerschap echt alle kansen geven en je kindje de meest ideale start gunnen? Dan ga je beter zo bewust mogelijk te werk.

Bij Vruchtklaar zijn we graag je eyeopener op dat vlak. Want zwanger worden draait voor ons rond je lichaam vrucht-klaar maken.

De preconceptiefase: luisteren naar je lichaam

Hoe maak je jezelf dan vrucht-klaar? Of anders gezegd: hoe breng je jezelf helemaal in vorm vóór je aan de bevruchting begint?

Onze boodschap: luister naar de signalen van je lichaam. Want zij verklappen heel veel over je algemene gezondheid en je vruchtbaarheid.

Loop je voortdurend rond als een echt stresskonijn? Heb je vaak last van prikkende ogen? Is je menstruatie pijnlijk, onregelmatig of altijd anders? Of liggen je darmen regelmatig in de knoop? Dat zijn allemaal tekens. Signalen dat je lichaam je iets wil vertellen.

Helaas is het niet altijd eenvoudig om die signalen te herkennen. Laat staan ze juist te interpreteren in het teken van vruchtbaarheid. 

Westers hand in hand met oosters

Bij Vruchtklaar luisteren we naar jouw lichaam (en vruchtbaarheid) via een aantal testen. Zo kunnen we een persoonlijk preconceptieplan voor jou opstellen. We hanteren in de loop van dit traject niet alleen de principes van de westerse geneeswijze. Nee, we gaan een stapje verder.

De inzichten van de Chinese geneeswijze zijn voor ons van onschatbare waarde. Deze aanpak gaat uit van het lichaam als een geheel waarbij diverse elementen elkaar beïnvloeden.  

De voordelen van onze aanpak

We merken – na jarenlange ervaring met zowel westerse als oosterse geneeswijzen – dat als je die twee benaderingen met elkaar verbindt, je resultaten aanzienlijk verbeteren.

  • De kans op een effectieve zwangerschap stijgt enorm.
  • Er treden minder zwangerschapscomplicaties op.
  • Het risico op een miskraam verlaagt.
  • De kans op medische interventies bij de geboorte neemt af en een natuurlijke geboorte is dus waarschijnlijker.
  • Je voelt je evenwichtiger en vitaler tijdens je zwangerschap.
  • Er is een positief effect op de gezondheid van je baby.


Wil je gezond zwanger worden? Kies dan voor een bewuste start. Ga voor onze aanpak en maak je lichaam vrucht-klaar.


Ook wie al een fertiliteitstraject volgt of worstelt met een vruchtbaarheidsprobleem, helpen we graag mooie stappen vooruit met onze unieke benadering. Samen zetten we alles op alles om jouw kinderwens te vervullen!

Wil je bewust gezond zwanger worden? Neem dan contact op met Ann en Christel van Vruchtklaar.