reviews klanten

Reviews van onze klanten

Ervaring acupunctuur ifv kinderwens

Ik heb een zeer positieve ervaring met acupunctuurbehandelingen tijdens mijn zwangerschapswens.

Ik zou het dan ook voor iedereen aanraden bij wie ‘zwanger worden’ niet zo (snel) verloopt als men gehoopt had.

Na 2 jaar van intens verlangen naar een kindje en 2 miskramen verwerkt te hebben, was ik ten rade gegaan bij een vruchtbaarheidskliniek. Nochtans waren bij ons geen lichamelijke en/of genetische problemen te vinden. 

Na 4 IUI pogingen ben ik daarmee gestopt wegens psychisch en lichamelijk te belastend.

Na 1 maand rust te nemen en alles op een rijtje te hebben gezet, ben ik begonnen met een acupunctuurbehandeling bij Ann Jamers. En raad eens wat? Na 1 cyclusbehandeling was ik zwanger! Ondertussen ben ik 33 weken ver.


Mocht ik dit alles overdoen, zou ik eerst naar Ann zijn gegaan alvorens het medisch circuit in te duiken.

Het is zo ontzettend belangrijk dat lichaam en geest in harmonie zijn met elkaar. Iets wat acupunctuur zeker betracht.

Naast het feit dat Ann zeer professioneel is in haar vak, heeft ze een heel groot hart. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. En ik kon al mijn angsten, twijfels en gedachten bij haar kwijt. Dat werkte heel bevrijdend voor mij. 

Ze leerde me ook terug te vertrouwen op de natuurlijke werking van mijn lichaam aan de hand van cyclusopvolging.

Zo liet Ann me inzien dat je lichaam echt wel eerst klaar moet zijn om ontvankelijk te kunnen zijn. Ook al dacht ik dat ik er alles van wist hoe zwanger te geraken, er waren dingen die ik niet meer kon zien door spanning en verdriet. 

Dankzij haar grote kennis ivm vruchtbaarheidsbevorderende zaken (voeding, leefgewoonten) kwam mijn lichaam nog sneller in balans. De acupunctuur gaf me een heerlijk gevoel, eentje van diepe ontspanning en alles loslaten. Erna voelde ik me als herboren. Vanzelfsprekend ben ik Ann heel dankbaar voor alles wat ze voor me gedaan heeft. 

Ze heeft me echt geholpen om dat ene mooie bloempje te laten groeien in mij …


Marjan

Zwanger worden 

Na 3 mislukte ICSI pogingen en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap raadde men ons aan om eventueel eens met accupunctuur te combineren. Zo kwamen we bij Ann terecht. Dankzij de accupunctuur, voedingstips enz. had ik niet alleen veel minder last van alle hormonen die ik moest nemen, ik was ook veel relaxter tijdens de hele behandeling. Na 4 mislukte pogingen was deze de eerste in combinatie met accupunctuur, en het resultaat was er duidelijk. We hadden meer en betere kwaliteit embryo’s, en we konden er voor het eerst ook nog een paar goede invriezen. Die hebben we echter niet nodig gehad, want we kregen eindelijk goed nieuws! 

5 jaar geleden hadden we gedacht altijd onder ons 2 te blijven, maar ondertussen wachten we vol spanning op de komst van ons tweede kindje! 

D en L  

Ze zeggen al wel eens “ Een gezonde geest in een gezond lichaam”. En met acupunctuur heb ik dit aan de lijve ondervonden. 

Ik kwam bij Vruchtklaar terecht  toen ik voor een tweede keer zwanger wilde worden.

Er werd uitgebreid de tijd genomen en naar me geluisterd. Ik werd nauwgezet opgevolgd en leerde mijn lichaam beter kennen. Alsook welke voeding goed/niet goed voor me was en hoe ik mijn levensstijl (rust, regelmaat, zelfzorg) kon verbeteren. Door het prikken verhoogde mijn slaagkansen voor IVF. Ondertussen heb ik een gezonde dochter en zijn er nog enkele cryo’s ingevrozen. Waar in het ziekenhuis vaak geen tijd en plaats is voor emotionele ondersteuning, heb ik dit wel verkregen bij Ann Jamers/Vruchtklaar.

Later, na mijn bevalling voelde ik me vaak moe, geïrriteerd, futloos en piekerde ik vaak. Opnieuw ging ik naar Vruchtklaar. Ik kreeg een behandeling voor o.a. mijn ijzertekort maar ook mijn eindeloos gepieker werd letterlijk weggeprikt. Wat eerst een psychisch probleem leek te zijn werd verholpen met enkele acupunctuursessies. 

Ik kan de acupunctuurbehandeling bij Vruchtklaar iedereen aanraden. Je lichaam én geest worden behandeld en je voelt je meer, en weer in evenwicht.

Nathalie