Voedingadvies

Het bos door de bomen zien...

De juiste bouwstenen...inderdaad! Maar waar haal je die bouwstenen dan precies? We worden in onze huidige voedingsmaatschappij overspoeld met duizenden voedingsproducten waarvan de ene al wat gezonder is dan de andere.

Verder zijn er producten die op zich wel gezond zijn, maar die jij om de één of andere reden best kan vermijden in je weg naar het zwanger worden. Producten die bij jou persoonlijk net een negatief effect hebben.


Naast het eten dat je eet, kan je ook extra bouwstenen toevoegen via supplementen. Ook dit is al een hele markt op zich geworden met een uitgebreidt scala aan mogelijkheden.

Uitvissen wat jij precies nodig hebt om je vruchtbaarheid naar een hoger level te brengen, wordt met die hoeveelheid aan keuzemogelijkheden al gauw een full time hobby.


Maar geen nood, je mag je hobby's rustig blijven uitoefenen terwijl wij alles netjes op een rijtje zetten voor jou. Uiteraard kan je ook in onze praktijk terecht voor individueel advies. In een notendop...

De kwaliteit van je eicellen en zaadcellen zijn afhankelijk van de voedingsstoffen die ze krijgen

Je baby is het product van jullie ei- en zaadcel. Zorg ervoor dat ze van topkwaliteit zijn

Eet voedsel dat je 'voedt' in plaats van 'vult'

Neem de juiste supplementen 

Eet zoveel mogelijk puur en biologisch

Waarom is de juiste voeding zo belangrijk? 

Een embryo wordt gevormd uit jullie eicel en zaadcel. Hij wordt als het ware opgebouwd uit deze twee grondstoffen. Wil je een constitutioneel sterk kindje, dan heeft hij kwaliteitsvolle ‘grondstoffen’ nodig. De basisconstitutie van je kindje wordt namelijk op het moment van de bevruchting al gevormd. Hier wordt voor een groot stuk bepaald hoe sterk zijn genen zijn en hoe groot zijn weerstand is.


Het leuke nieuws? 

Met een gezonde levensstijl en voedingspatroon kan je veel invloed uitoefenen op de kwaliteit van je cellen. Idealiter start je hier drie tot zes maanden voor je zwangerschapswens mee. Waarom minstens drie maanden op voorhand? Zowel eicellen als zaadcellen hebben een rijpingstijd van drie maanden.