Bewust gezond zwanger zijn

Yes! Het is zover. Je bent zwanger! Je eigen miniversie is in de maak. Met geen woorden is je geluk te beschrijven.

Maar … nu je zwanger bent, duiken er ook minder leuke dingen op. Zoals ochtendmisselijkheid, bekkenpijn, mogelijk een beetje bloedverlies … Een heleboel kwaaltjes die je verontrusten en je belemmeren om voluit van je zwangerschap te genieten. Jammer!

Je kunt die klachten ondergaan en denken: tja, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar waarom pak je de problemen niet gewoon doelgericht aan? Bij Vruchtklaar helpen we je graag verder met tips, onderbouwde adviezen en de nodige ondersteunende behandelingen in elke fase van je zwangerschap.

Het prille begin van je zwangerschap

Wellicht tel je de dagen af tot die beruchte 12 wekengrens. Je merkt dat je lichaam, hoe pril je zwangerschap ook is, anders reageert. Wij vertalen alles wat je ‘nieuwe’ lijf jou wil zeggen en stellen je zo gerust.


Steken er ongemakken de kop op? Dan komt onze kennis uit de westerse en oosterse geneeswijzen goed van pas. Zo krijg je het beste van twee werelden: de meer traditionele tips die wij als doorwinterde vroedvrouwen geven, in combinatie met acupunctuur en/of bioresonantie.


Is er bij jou sprake van een verhoogd risico op een miskraam? Dan zijn we er voor jou. We begrijpen welke gevoelens je hebt en welke angsten je doormaakt. We controleren je bloed op hcg-waardes en geven voedingsadvies om zo je kans op een miskraam te verkleinen.


Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over acupunctuurbehandelingen. Ook daarmee kunnen we jou helpen om het risico op een miskraam te beperken.

Eindelijk! Vanaf nu schreeuw ik het van de daken: ‘Ik ben zwanger’!

Het leek wel eindeloos te duren … maar de twaalfde week van je zwangerschap is eindelijk gepasseerd. Uiteraard is het nu belangrijk dat zowel mama als baby in optimale conditie blijven. Bij Vruchtklaar bieden we voor elke fase of situatie een gepaste behandeling:

  • gezondheidsbehandelingen voor mama en baby (vanaf 12 weken)
  • voedingsadvies voor mama’s die hun lichaam in topconditie willen houden en hun baby zo alle nodige voedingsstoffen willen geven
  • behandelingen voor baby’s in dwars- of stuitligging die moeten draaien voor de geboorte – de Chinese geneeswijze is hierbij redder in nood dankzij de eeuwenlange traditie om baby’s op een natuurlijke manier te laten draaien (vanaf 34 weken)
  • behandelingen voor mama’s die alles op alles willen zetten om zo vlot en aangenaam mogelijk te bevallen (vanaf 37 weken)
  • behandelingen voor mama’s die meer dan 41 weken zwanger zijn en de geboorte op een natuurlijke manier willen laten starten 

Bevallen: een fikse klus voor je lichaam

Je kleine wondertje komt ter wereld. Wat een magisch moment! Maar als we eerlijk zijn, moeten we ook toevoegen dat bevallen vaak een echte aanslag op je lichaam is. Genoeg rusten is nu de boodschap voor een vlot herstel.


Heb je veel bloed verloren, kwam je baby door middel van een keizersnede ter wereld, kreeg je weeënopwekkers toegediend of ben je tijdens de bevalling geknipt? Met wat extra ondersteuning van ons recupereert je lichaam een pak vlotter. Behandelingen zoals acupunctuur, bioresonantie en een bloedanalyse zijn al mogelijk vanaf een week na de geboorte.


Kortom: bij Vruchtklaar willen we je laten genieten van je hele zwangerschap én je nieuwe start met je baby zo energiek mogelijk maken.

Wil je genieten van het zwanger zijn en zo vlot mogelijk bevallen? Neem dan contact op met Ann en Christel van Vruchtklaar.