Je bevalling natuurlijk op gang brengen met acupunctuur

Je bevalling natuurlijk op gang brengen met acupunctuur

Ben je voorbij je uitgerekende datum? Wordt er gesproken over een inleiding, maar willen jullie toch graag dat het allemaal wat natuurlijker op gang komt? Dan kan acupunctuur een uitkomst bieden!

Door het aanprikken van specifieke acupunctuurpunten worden de hormonen gestimuleerd die instaan voor het op gang brengen van je bevalling.

Tegelijkertijd worden er ook acupunctuurpunten aangeprikt die het stressniveau doen dalen waardoor je rustig en ontspannen wordt, wat het op gang komen van je bevalling bevordert.

Als vroedvrouw-acupuncturist weet ik uit ervaring dat er verschillende oorzaken kunnen zijn van het ‘overtijd gaan’:

  • Je rugspieren zijn te erg gespannen waardoor er een verkeerde spanning op je baarmoederspier komt te staan. Bijgevolg komen je weeën niet optimaal op gang.
  • Je bent gewoonweg te moe. Een bevalling vraagt veel energie. Wanneer je lichaam die energie niet heeft, is de kans groot dat de bevalling niet op gang komt.
  • Je baby ligt misschien niet helemaal optimaal waardoor zijn hoofdje een verkeerde druk uitoefent op je baarmoederhals – die op zijn beurt te weinig geprikkeld wordt om weeën op te wekken.
  • Je ervaart (veel) stress of angst. Hierdoor is je stresshormoon zo hoog waardoor je ‘bevalhormonen’ afgeremd worden.

Afhankelijk van bovenstaande oorzaken worden er acupunctuurpunten aangeprikt die  helemaal afgestemd zijn op wat jij nodig hebt. Meestal zijn 1-3 behandelingen voldoende om de bevalling op gang te brengen.

! Bij een inleiding met acupunctuur worden er geen medicijnen gebruikt. Acupunctuur geeft een extra stimulans. Hierdoor kan er enerzijds geen garantie gegeven worden dat de inleiding altijd zal slagen, maar zal er anderzijds niets geforceerd kunnen worden.

Ik wens een afspraak te maken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen