Maca, hét superfood voor de vruchtbaarheid!

Maca, hét superfood voor de vruchtbaarheid!

Maca is het nummer 1 superfood wat betreft vruchtbaarheid. Het is een knolgewas uit Peru dat maar liefst 31 verschillende mineralen/vitaminen en 60 verschillende fytonutriënten bevat en het is een adaptogeen.

Adaptogenen verhogen de weerstand van je lichaam en beïnvloeden verschillende lichaamssystemen op een positieve manier. Maca beïnvloedt in het bijzonder je hormonale systeem, zenuwstelsel, bijnieren en schildklier.

Hierdoor verhoogt maca het gehalte aan DHEA, verlaagt stress, geeft energie, normaliseert de bloeddruk, balanceert het ijzergehalte, normaliseert de schildkierwerking en normaliseert het gehalte aan progesteron, oestrogeen en testosteron.

De voordelen van maca voor de man:

  • Maca is libidoverhogend.
  • Maca verhoogt het aantal zaadcellen.
  • Maca verbetert de beweeglijkheid van de zaadcellen.

De voordelen van maca voor de vrouw:

  • Maca balanceert het oestrogeen en progesterongehalte.
  • Maca verbetert de follikelrijping.
  • Maca verbetert de opbouw van het baarmoederslijmvlies (endometrium).

Het is belangrijk dat oestrogeen en progesteron een juiste verhouding hebben met elkaar. Een hoog gehalte aan oestrogeen kan een te laag gehalte aan progesteron veroorzaken. Dit staat bekent als een oestrogeendominatie.

Een oestrogeendominantie kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen en vroeggeboorte. Bij een man kan oestrogeendominantie leiden tot erectieproblemen, te laag libido, lage spermahoeveelheid en te weinig zaadvocht.

Hoe gebruik je het?

Je lichaam heeft wat tijd nodig om te wennen aan maca. Langzaam opbouwen is daarom ook aangewezen. Start met een 3-tal theelepels/dag en bouw op naar 3 eetlepels/dag (= 3000 – 3500 mg).

Maca geeft energie. Neem het daarom voor 17u om een goede nachtrust te behouden.

Besluit: Maca mag zeker niet ontbreken in je vruchtbaarheidsplan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen