Super gezonde chocolade milkshake

Een super gezonde versie van de klassieke chocolade milkshake. Vol met antioxidanten.

Ingrediënten:

250ml amandelmelk of kokosmelk

1 banaan

1 handje vol spinazie

1 eetlepel rauwe cacao poeder

1 eetlepel kokosolie

½ theelepel kaneel

Een mespuntje vanille extract (optioneel)

1 theelepel spirulina

1 theelepel maca

Mix tot een gladde smoothie.

Tip:

  • rauwe cacao zit boordenvol magnesium, chroom en zink. Ze zorgen voor een goede celwerking, herstellen de hormoonbalans, reguleren je bloedsuikerspiegel, verhoogt de spermaproductie en doet stress dalen.
  • Spirulina  is een eencellige, blauw-groene, spiraalvormige alg die voor 65-71% uit complete eiwitten bestaat. Geen enkel ander voedingsmiddel bevat zoveel eiwitten. Eiwitten zijn nodig voor de opbouw van cellen, hormonen, spieren en kracht. Verder zorgen ze voor een beter uithoudingsvermogen, stabielere bloedsuikerspiegel en gezonde hersenwerking. De eiwitten van 1 gram spirulina zijn vier keer beter opneembaar dan de eiwitten van 1 gram rundsvlees. Spirulina bevat ook veel vitamines en mineralen, anti-oxidanten en GLA. GLA (gamma linoleenzuur) is een ontstekingsremmend essentieel vetzuur en zorgt voor een goede hormoonbalans.
  • Maca is hét superfood voor de vruchtbaarheid:  De voordelen van maca voor de man: maca is libidoverhoged, het verhoogt het aantal zaadcellen en verbetert de beweeglijkheid van de zaadcellen. De voordelen van maca voor de vrouw: maca balanceert het oestrogeen en progesterongehalte, het verbetert de follikelrijping en de bevordert de opbouw van het baarmoederslijmvlies (endometrium).
  • Kaneel is ideaal om de bloedsuikerspiegel te balanceren.
  • Banaan bevat veel vitamine B6. Deze vitamine reguleert mee de hormoonbalans. Een tekort aan vitamine B6 kan een onregelmatige cyclus veroorzaken en een slechtere zaad- en eicelontwikkeling in de hand werken.
  • Spinazie bevat veel ijzer, foliumzuur en alfa-liponzuur. ijzer is belangrijk bij de eisprong en voor een goede eicelkwaliteit. Foliumzuur helpt bij het voorkomen van een open ruggetje, een open gehemelte en hartafwijkingen bij de groeiende baby. Alfa-liponzuur is een antioxidant die de zaadkwaliteit verbetert en de werking van het vrouwelijke voortplantingssysteem optimaliseert.
  • Kokosolie bevat veel goede vetten. Onontbeerlijk voor een goede vruchtbaarheid en voor de hersenontwikkeling van de foetus.

Wil je meer weten over superfoods en hoe ze je vruchtbaarheid kunnen boosten? Download ons gratis E-book: superfoods for fertility.

Over de schrijver
Reactie plaatsen